Els nostres vehícles per a bodes a Lleida

Llogui un automovil d´època o modern per a un dia tan especial com el del seu enllaç nupcial, al millor preu i amb les màximes garanties.
Recollida de la núvia al seu domicili, trasllat al lloc de la cerimonia, posteriorment a la sessió fotogràfica i per acabar al restaurant o hotel on es celebri el banquet. Esperes i conductor inclòs.

Lloguer de cotxes clàssics per a bodes a lleida.

Rolls Royce bodes Lleida
Rolls Royce bodes Lleida Rolls Royce bodes Lleida Rolls Royce bodes Lleida Rolls Royce bodes Lleida

El Rolls-Royce Silver Cloud va ser el model principal de la gamma d'automòbils de Rolls-Royce des d'abril de 1955 fins a març de 1966. Va reemplaçar al Silver Dawn i va ser, al seu torn, reemplaçat pel Silver Shadow. El disseny de J. P. Blatchley va ser un important canvi dels models de pre-guerra i del Silver Dawn que era altament derivat d'aquells. Com a part d'una racionalització de la gamma d'automòbils de la companyia el Bentley S1 és molt similar, a part de la graella del radiador.

 

El xassís era una simple secció d'una caixa d'acer, soldat conjuntament i molt rígid. La construcció va mantenir la tradicional separació entre el xassís i la carrosseria, la qual cosa facilitava la provisió de versions amb carrosseries especials encara que en la pràctica la immensa majoria de cotxes van ser lliurats amb la carrosseria d'acer estàndard, produïda per Pressed Steel, i que emprava un aliatge lleuger d'alumini per a les portes, el capó i el maleter.​ El cotxe era 5,38 m (212 polzades) de llarg, 1,90 m (75 plg) d'ample, i pesava 1,95 tones. El motor era un 155 hp / 4000 rpm 4.9 L 6-cilindres en línia amb entrada sobre les vàlvules de fuita: doble carburador EL SEU va ser afegit al setembre de 1957. La transmissió estàndard era de quatre-velocitats automàtica. El radi de gir era de 12,70 m (41 peus).

Els frens eren hidràulics assistits per un servomecànic de Rolls-*Royce de tambor de 11 polzades (279 mm) i la suspensió era independent de molls en la part davantera i de ballesta semielípticas en la part posterior. Bombes de fre bessones van ser incorporades a l'abril de 1956.

La direcció assistida es va convertir en una opció en 1956 juntament amb el aire condicionat.

La versió llarga de distància entre eixos, de 4 polzades (102 mm) de longitud, també es va fer disponible al setembre de 1957, exteriorment molt similar al cotxe existent, però oferint un espai millorat per a les cames per als passatgers del seient posterior.

La revista britànica Motor va provar un vehicle de primera generació de longitud entre eixos estàndard amb carrosseria de fàbrica registrant una velocitat màxima de 102,9 mph (165,6 km/h) i una acceleració de 0-60 mph (97 km/h) en 13.5 segons i un consum de carburant de 19,5L/100km (14,5 milles/galó imperial). El cotxe de prova costava £5078 incloent impostos.

Jaguar MKIV bodes Lleida
Jaguar MKIV bodes Lleida Jaguar MKIV bodes Lleida no imatge no imatge
El Silver Cloud III va arribar en 1963. Les dimensions externes van ser lleugerament ajustades, l'interior remodelat, el pes reduït en una mica més de 100 quilograms (220 lb) i les millores en el motor que incloïen l'equipament de carburadors EL SEU de 2 polzades (50,8 mm) en lloc de les unitats de 1¾ polzades utilitzades en la Sèrie II del Silver Cloud.3​ El ràtio de compressió va ser augmentat a 9:1, reflectint els més alts nivells de octanaje del combustiblepremium als principals mercats,​ encara que l'opció d'un ràtio de compressió 8:1 més baix encara era oferta en mercat on no existia disponibilitat de combustibles d'alt octanajepodia ser un problema. Rolls-*Royce, com abans, es va negar a revelar la potència del motor, però va indicar que hi havia hagut una millora de "tal vegada el 7%".​ L'increment de la potència i la reducció de pes van impulsar lleugerament l'augment de la velocitat i del rendiment. El motor ara incloïa un cigonyal endurit amb nitrur per reflectir l'augment de potència generada i en resposta als informes de trencaments del cigonyal en els primers Silver Clouds V8.4​ La transmissió era una GM Hydramatic que Rolls-*Royce va utilitzar sota llicència.

Els fars davanters es van agrupar en una disposició en quatre-fars que posteriorment van continuar en el Silver Shadow posterior. Altres canvis externs van incloure un augment lleuger de la inclinació de el capó per correspondre amb un reducció de 1+1/2 polzades (2,27 cm) en l'altura de la graella de el radiador.

Entre 1963 i 1966 no va haver-hi canvis importants. Tapaboques d'acer inoxidable en les rodes remplazaron als cromados a l'abril de 1963, i una finestra posterior millorada antivahova ser introduïda al novembre del mateix any. Seients davanters més amples van ser instal·lats al gener de 1964, i cinc mesos després el contorn dels fars incorporava ara un petit monograma de RR. Una placa cromada en la qual llegia "Silver Cloud III" en cursiva pot veure's en el fons dret de el maleter en la majoria d'exemples subministrats a Europa i el Regne Unit, mentre que les versions de EUA van ser lliurades sense aquesta placa.

Com en els models anteriors, Rolls-*Royce va continuar fent el xassís del Silver Clouddisponible a constructors de carrosseries tradicionals. Una notable versió és l'anomenat dissenyo "Ull Xinès" (Chinese Eye), ofert en capota fixa i capota abatible per Mulliner Park Ward. Era derivada del disseny anterior de H. J. Mulliner & Co. per el Bentley S1 i S2 Continental.​ Per ampliar la producció en un mercat decreixent, aquesta adaptació va ser feta disponible per el BentleyS3 Continental així com pel Silver Cloud III, així que dels 328 Silver Cloud III carrozados, sobre u 100 eren d'aquest estil.
Bentley S1 bodes LleidaBentley S1 bodes Lleida Bentley S1 bodes Lleida Bentley S1 bodes Lleida
Bentley S1 bodes Lleida
Jaguar MKIV bodes Lleida
Jaguar MKIV bodes Lleida Jaguar MKIV bodes Lleida no imatge no imatge
Cadillac Fleetwood bodes Lleida Cadillac Fleetwood bodes Lleida Cadillac Fleetwood bodes Lleida Cadillac Fleetwood bodes Lleida
Cadillac Fleetwood bodes Lleida
Citroen 11BL bodes Lleida
Citroen 11BL bodes Lleida Citroen 11BL bodes Lleida Citroen 11BL bodes Lleida Citroen 11BL bodes Lleida
El Citroën Traction Avant (literalment «tracció davantera»), conegut també a Espanya i Argentina com Citroën 11 o 11 Lleuger,​ és un dels més cèlebres models del fabricador d'automòbils Citroën. Va ser presentat el 18 d'abril de 1934. Va ser concebut com un cotxe modern i avançat per a la seva època. 

El projecte PV (Petite Voiture), que dóna origen al model, va ser confiat a André Lefèbvre, que provenia del món de la aviació. Havia treballat en Avions Voisin, i en 1931 va haver d'abandonarVoisin per desaparèixer l'empresa, i, després d'un pas breu per Renault, es va incorporar aCitroën.

La carrosseria és obra d'un escultor italià, Flaminio Bertoni, que realitzava els seus primers treballs en l'automòbil. El “tàndem”Lefèbvre–*Bertoni tornaria a rodar uns anys després per concebre el dos cavalls.

La seva aparició és una fita en la història de l'automòbil, ja que es tractava del primer vehicle de gran sèrie realitzat sobre una carrosseriaautoportante. La tècnica consisteix a fabricar una carrosseria en la qual el xassís i la carrosseria, pròpiament aquesta, constitueixen una unitat inseparable. Permetia una important reducció del pes del vehicle i un augment en l'estabilitat del cotxe en rebaixar l'altura i per tant el centre de gravetat. Els estudis i recerques sobre la corrosió van fer possible la seva execució i un avanç en la fabricació en sèrie, on les pintures anticorrosivas van passar a adquirir una importància preponderant en la construcció d'automòbils.

Va néixer amb problemes greus, que van fer pensar en un fracàs. Una caixa del canvi dissenyada massa de pressa, en tan sols quinze dies, per substituir a una altra automàtica, dissenyada per al model i que va fracassar, va ser la causa de nombrosos accidents, que, units a problemes de “bisoñez”de la transmissió davantera, van donar una fama poc recomanable al nou cotxe. Afortunadament els problemes es van corregir a temps, i la sort es va tornar a favor d'aquest cotxe.

Al juny de 1938 es llança una versió més potent, amb un motor de sis cilindres, batejada 15Six (15 Lleuger a Espanya). El model es converteix en un potent rutero que adquireix fama de vehicle ràpid i còmode.

Els Citroën Tracció eren de línia molt moderna per llavors. A Espanya popularment se'ls va conèixer pel sobrenom de “ànec”, per la semblança que amb l'animal tenien, en ser baixos i "eixancarrats".

La Segona Guerra Mundial fa suspendre la producció d'aquesta versió, que torna al mercat en 1946, una vegada finalitzada la guerra.

La incorporació en 1952 d'una tapa de maleter, en el qual se situa la placa de matrícula, confereix al model una major capacitat i una estètica més d'acord amb els temps.

Les últimes unitats van rebre una suspensió hidràulica com a pas previ a la muntada en el Citroën DS, que seria el seu substitut.

Va entrar en la història el 25 de juliol de 1957, després d'haver-se fabricat 759.123 unitats de diverses versions al llarg de 23 anys.
Citroen 11BL bodes Lleida Citroen 11BL bodes Lleida Citroen 11BL bodes Lleida Citroen 11BL bodes Lleida
Citroen 11BL bodes Lleida
Ford A bodes Lleida
Ford A bodes Lleida Ford A bodes Lleida no imatge no imatge
El Ford A (1927-1931) és un automòbil produït pel fabricant nord-americà Ford. Va ser el segon gran èxit de la marca desps del seu predecessor, el Ford T. Va ser produït per primera vegada el 20 d'octubre de 1927, però no va sortir a la venda fins al 2 de desembre.

Va reemplaçar al famós Ford T, que havia estat 18 anys en producció. El nou Ford A va ser designat nou model en 1927, i estava a la venda en diverses combinacions de colors, segons models, cap d'ells el negre. En anys posteriors es van ser augmentant i canviant aquests colors i el negre va ser inclòs en alguns models. Els guardabarros de tots els models i durant tota la producció del Ford A sempre van ser pintats de negre.

El successor del Ford A va ser el Ford B, que va introduir un motor de quatre cilindres, i el Ford 18, que oferia el nou motor V8 dissenyat per Ford.

D'aquest model d'automòbil van arribar a produir-se 4.320.446 unitats.

Els sedans Chevrolet Master, van ser una sèrie de automòbils de turisme construïts entre les dècades del '30 i del '40 per part del fabricant nord-americà General Motors, per a la seva divisió Chevrolet. Es tractava d'una sèrie d'automòbils de grandària completa, en la seva majoria en carrosseria coupé de dues portes, que anessin fabricats per General Motors des de l'any 1937, rebent diferents denominacions.

Bàsicament, aquests sedanes compartien la seva mecànica composta per un motor davanter longitudinal de 6 cilindres en línia, d'entre 3800 i 4000 cm3, amb caixes de velocitats de tres marxes i tracció posterior. Els cotxes, van ser presentats amb diferents nom, destacant-se la Línia Master, la Línia Special Deluxe, la Línia Style(Styleline)​ i la Línia Deluxe.

La producció dels sedanes Chevrolet es va iniciar en 1937, detenint-se momentàniament en 1942 en veure's afectada la producció per la recessió de la Segona Guerra Mundial. Desps d'aquest conflicte, la producció es va reiniciar en 1945 continuant fins a l'any 1952. Aquests cotxes van ser reemplaçats pels models 150, 210 i Bel Air. Aquestes unitats també van ser importades a diferents països, destacant-se la seva comercialització a Argentina, on els Sedanes Fleetmaster van ser utilitzats per al desenvolupament de competències de Turisme Carretera. Amb un Chevrolet Fleetmaster, Juan Manuel Fangio quíntuple campió mundial de Fórmula 1, va obtenir els seus primers dos campionats d'automobilisme, en guanyar en els anys 1940 i 1941 els seus dos únics de campionats de TC i els primers dos títols de la marca Chevrolet en aquesta categoria. Uns anys més tard, en 1966, Juan Manuel Bordeu repetiria l'èxit assolit per Fangio, donant-li a la Coupé Chevrolet el seu tercer títol, i l'últim assolit per un cotxe d'aquestes característiques, davant l'adveniment dels automòbils compactes i els Sport prototips que van donar inici a una nova etapa dins del TC.

 


Chevrolet Master bodes Lleida Chevrolet Master bodes Lleida Chevrolet Master bodes Lleida Chevrolet Master bodes Lleida
Chevrolet Master bodes Lleida
Es coneix amb el nom de Ford V8, a una sèrie de sedanes creats pel fabricant nord-americà Ford des de l'any 1935. Es tractava d'una sèrie de cotxes que compartien algunes solucions mecàniques, com ser la seva plataforma i màquina motriu, composta principalment pel seu motor V8. El primer cotxe llançat d'aquesta gamma, va anar el Ford 48 presentat en 1935 per donar reemplaçament al Ford B. Aquest Ford seria el primer d'una sèrie de models englobats dins del segment dels models de grandària completa. La llista de models s'engrandeix amb les línies Ford 1937, Ford 1941 i Ford 1949, sent cancel·lada la seva producció l'any 1951 i reemplaçats per la línia Ford 1952. La nomenclatura Ford V8, es deu al fet que aquests vehicles utilitzaven en el seu front un logotip que conjugava a un número 8, situat per sobre dels braços oberts d'una lletra V, donant així la connotació del tipus de motorització que equipava a aquests vehicles. Aquest emblema acompanyava en l'enfront de l'oval blau de Ford i per tal motiu, aquesta línia de cotxes era coneguda d'aquesta forma, a més de ser denominats segons l'any en què feien la seva aparició.

Aquests automòbils van ser fabricats entre els anys 1935 i 1951 als Estats Units, sent al seu torn importats a altres països del món. Un dels seus principals destinataris va ser l'Argentina, país en el qual les versions coupé dels Ford V8 van ser molt utilitzades per al desenvolupament de competències de turismes, dins de la categoria Turisme Carretera. Amb aquest model, Ford obtindria el primer triomf i el primer campionat de la història del Turisme Carretera amb Ángel Ho Valvo en 1939. Així mateix, en els anys 1937 i 1938, es portaria els dos primers Campionats Argentins de Velocitat, predecessors del Turisme Carretera. Ajuntant aquests dos títols amb els obtinguts en el TC, el Ford V8 acumula 22 títols en competències de turismes, sent el pilot Juan Gálvez el màxim campió de la marca amb 9 corones.
Ford V8 deluxe bodes Lleida
Ford V8 deluxe bodes Lleida Ford V8 deluxe bodes Lleida Ford V8 deluxe bodes Lleida no imatge
Jaguar XF bodes Lleida
Jaguar XF bodes Lleida Jaguar XF bodes Lleida Jaguar XF bodes Lleida Jaguar XF bodes Lleida
El Jaguar XF és un automòbil de turisme del segment I del fabricador britànic d'automòbils Jaguar Cars. Substitueix al Jaguar S-Type, que es va deixar de produir en 2007 en el Regne Unit i 2008 en altres mercats. La versió de producció del XF va debutar en el Saló de l'Automòbil de Frankfurt de 2007, i es va començar a lliurar als clients al març de 2008.

El XF va ser desenvolupat al centre de disseny i desenvolupament de Jaguar en Whitley, Coventry, Regne Unit, i s'assembla en Castle Bromwich, Birmingham, Regne Unit.

És un cinc places amb carrosseria sedán de quatre portes, motor davanter longitudinal i tracció posterior. La seva silueta exterior és similar a la d'un cupè, amb un vidre posterior corb i molt inclinat.
El Jaguar XF és un automòbil de turisme del segment I del fabricador britànic d'automòbils Jaguar Cars. Substitueix al Jaguar S-Type, que es va deixar de produir en 2007 en el Regne Unit i 2008 en altres mercats. La versió de producció del XF va debutar en el Saló de l'Automòbil de Frankfurt de 2007, i es va començar a lliurar als clients al març de 2008.

El XF va ser desenvolupat al centre de disseny i desenvolupament de Jaguar en Whitley, Coventry, Regne Unit, i s'assembla en Castle Bromwich, Birmingham, Regne Unit.

És un cinc places amb carrosseria sedán de quatre portes, motor davanter longitudinal i tracció posterior. La seva silueta exterior és similar a la d'un cupè, amb un vidre posterior corb i molt inclinat.
Jaguar XF bodes Lleida
Jaguar XF bodes Lleida Jaguar XF bodes Lleida Jaguar XF bodes Lleida Jaguar XF bodes Lleida
Seat 1400 bodes Lleida
Seat 1400 bodes Lleida Seat 1400 bodes Lleida Seat 1400 bodes Lleida no imatge
El SEAT 1400 va ser un automòbil de turisme produït sota llicència Fiat entre 1953 i 1964. Va ser el primer vehicle assemblat per la marca a Barcelona, intervenint en la seva producció parteix de la plantilla de l'antiga Hispà Suïssa recol·locada en la nova SEAT.

El SEAT 1400 era idèntic al Fiat 1400/1900 (tipus 101) de 1950, el primer model amb carrosseria monocasco construït per la marca italiana, i presentava una carrosseria tipus "Pontón" amb línies arrodonides, inspirades en les dels automòbils americans de l'època. Les versions successives del mateix van ser: 1400, 1400 A, 1400 B, i 1400 C. Els 1400 tenien una carrosseria tipus berlina, però també es van presentar versions familiars (5 portes), acristaladas o tancades (furgoneta), allargades (limusina), ambulàncies, fúnebres, i la descapotable Sport Spider (dissenyada pel carrocero català Pedro Serra).
El Volkswagen Tipus 1 (denominació oficial actual, encara que atribuïda posteriorment al seu primer llançament al mercat), també és conegut entre molts altres noms com Sedán, Vocho o Escarabat en diferents països hispanoparlants.

Va ser un dels cotxes preferits durant dècades per conductors de tot el món, a causa de la seva economia de manteniment i a la seva reduïda despesa de combustible. El Volkswagen Escarabat és un cotxe reconegut a nivell mundial, representatiu de la marca Volkswagen fins al punt que gairebé qualsevol persona que ho vegi sap immediatament que és un Volkswagen pel seu inconfusible aspecte, desps en els 60 van ser més grans i més ovalades.

Tècnicament Volkswagen Tipus 1 és un automòbil de baix cost. Produït pel fabricant alemany Volkswagen entre els anys 1938 i 2003, ha estat l'automòbil amb més temps de producció en la història. Va ser el primer automòbil de la marca, i es van construir i van vendre més de 21 milions d'unitats.1​

Inicialment, en 1938, a aquest model d'automòbil l'hi va denominar KdF-Wagen (Kraft durch Freude Wagen, en alemany, «El cotxe de la força mitjançant l'alegria»). Durant la Segona Guerra Mundial (1939-1945) Alemanya va produir molt pocs exemplars amb l'autèntica carrosseria d'aquest model. La producció es va concentrar sobretot a adaptar la seva estructura als models militars Kübelwagen i Schwimmwagen, però una vegada acabada la guerra es va reprendre la producció en cadena a gran escala a partir de 1945 i el model va aconseguir des de llavors gran popularitat i prestigi mundialment. Durant molts anys, i fins a èpoques recents, aquest model es va utilitzar com a taxi en la Ciutat de Mèxic.

Al llarg de diferents països i llengües se li van atribuir els noms populars de Volkswagen o Käfer (literalment, en alemany, 'cotxe del poble' i 'escarabat'), Beetle (literalment, en anglès, 'escarabat'), Coccinelle (en francès, literalment 'marieta') etc. Als països hispanoparlants l'hi denomina de diferents maneres, Volkswagen Vocho, Volkswagen Sedán, Pichirilo, Escarabat, Peta, Gripau, Poncho, etc.

És un automòbil de quatre places amb motor posterior i tracció posterior, disponible amb carrosseries sedán i descapotable de dues portes. L'Escarabat és un cotxe de culte en nombroses subcultures, com la hippie i el tuneo. A tot el món existeixen nombrosos clubs de propietaris i fanes d'aquest model.

En 1999, en les votacions realitzades a Las Vegas per especialistes internacionals per designar l'Automòbil més influent del segle XX, va quedar en quart lloc.
Volkswagen Beetle bodes Lleida
Volkswagen Beetle bodes Lleida Volkswagen Beetle bodes Lleida Volkswagen Beetle bodes Lleida no imatge
Austin Mini bodes Lleida
Austin Mini bodes Lleida Austin Mini bodes Lleida no imatge no imatge
El Mini és un petit automòbil del segment A produït per la British Motor Company i les seves empreses successores entre els anys 1959 i 2000. Aquest automòbil, el més popular dels fabricats a Gran Bretanya, va anar llavors remplazado pel nou MINI, llançat en 2001. L'original està considerat com una icona dels anys 1960, i la seva distribució estalviadora d'espai amb tracció davantera va influir sobre una generació de fabricants d'automòbils. En l'enquesta internacional per determinar l'automòbil del segle més influent a tot el món, el Mini va quedar segon, solament darrere del Ford T.

Aquest revolucionari automòbil va ser dissenyat en BMC per Alec Issigonis. Va ser fabricat en el Regne Unit en les factories de Longbridge i Cowley, Oxford, i més tard també a Austràlia, Bèlgica, Xile, Itàlia, Portugal, Sud-àfrica, Espanya, Uruguai, Veneçuela i Iugoslàvia. El Mini original va tenir tres actualitzacions importants: el Mk II, el Clubman i el Mk III. El "Mini Cooper" i "Mini Cooper S" van ser versions esportives que van tenir grans èxits com a vehicles de ral·li, guanyant tres vegades el Ral·li de Muntanya Carlo. Mini destacava sobretot per la seva fàcil conducció i la seva gran estabilitat: era un cotxe petit, ràpid i de molta qualitat, encara que de vegades la resistència del motor no responia a les expectatives de duresa que augurava el prestigi de la marca a causa dels seus freqüents, insòlites i costoses avaries: resultaven massa repetitives les seves visites obligades al taller.

Va començar a vendre's com Austin Seven i Morris Mini Minor, a més de variants sedán com Wolseley Hornet i Riley Elf.

El Mini es va fabricar en diverses carrosseries: una cupè de dues portes, una versió familiar, una furgoneta, el pickup, un model playero sense portes i el "Moke", una variant tot terreny.

La seva carrosseria va ser construïda amb metall (es va emprar acer en les carrosseries originals) i amb fibra de vidre (en països com Veneçuela i Xile, les lleis locals requerien que els cotxes tinguessin un alt percentatge de peces locals, així que la fibra de vidre va estar present en tots dos països; presentava a més enfront dels cotxes originals en acer, l'avantatge de no sofrir oxidació). El Mini va ser produït amb motors gasolina de 850, 1000 i 1100 cc de cilindrada, a més de l'Austin Mini Cooper de 1275 cc de cilindrada i doble carburador. Els Mini, com els MG 1300 Mark II (carrosseria BMC ADO 16) estaven equipats amb suspensió hidràulica Moulton, que li donava una gran suavitat de marxa.

El seu tauler analògic estava encastat en un panell de fusta de caoba. El seu centre de gravetat summament baix ho feia ideal per prendre corbes a elevada velocitat. A més, la seva reduïda grandària permetia estacionar fàcilment.
El Ferrari F4301​ és un automòbil esportiu produït pel fabricant italià Ferrari des de 2004 fins a 2009. El F430 és una versió millorada del Ferrari 360 Modena, al com substitueix. Té motor central darrere longitudinal i tracció posterior; es venia amb carrosseries cupè i descapotable ("F430 Spider"), presentats en 2004 i 2006 respectivament. El F430 té com a principals competidors a l'Audi R8, al Lamborghini Gallardo i al Porsche 911 Turbo. Posseeix una transmissió manual seqüencial de 6 velocitats tipus F1, que triga 150 mil·lèsimes de segon a canviar de marxa. El F430 posseeix cinc configuracions de maneig diferents, seleccionables en volant mitjançant el manettino: "Esportiu", "Humit", "Gel", "Carrera", "CST/OFF"
Ferrari F430 bodes Lleida
Ferrari F430 bodes Lleida Ferrari F430 bodes Lleida no imatge no imatge
Mercedes S280 bodes Lleida
Mercedes S280 bodes Lleida Mercedes S280 bodes Lleida no imatge no imatge
Les vendes del Cues van excedir les expectatives inicials de la marca, però a l'hora de dissenyar els nous "súper-saloons" es va prescindir d'aquest recurs estilístic que va donar nom a l'anterior sèrie i que en aquesta època ja era considerat com un record del passat.

Dissenyat per Paul Bracq sota els moderns estàndards de qualitat, la classe S apareix com una berlina de tres volums perfectament definits, amb les inevitables marques de la casa com el típic radiador cromado tot això amb paràmetres de seguretat avançats al seu temps.

Els quatre models disponibles de la classe "S" eren el 250S, 250ES, 300S'i el 300SEL (xassís llarg). Els dos 250 muntaven el motor de 2.5 litres sent el S alimentat per dues carburarores dobles Solex lliurant 130 CV i l'ES amb injecció i 150 CV. El tres litres, construït en alumini, lliurava 170 CV.

El 250 ES tenia unes prestacions gens menyspreables aconseguint una velocitat màxima de 182,5 Kmh, fent el 0-100 en 10,8 segons, encara que el seu consum es disparava mai sent inferior a 15,8 litres als 100 Km.

El 250 S tenia el desavantatge enfront del seu germà de cilindrada d'estar alimentat per dos carburadors amb el que la seva velocitat màxima es quedava en 170 Kmh i el 0-100 en 12,6 segons.


Mes de la meitat dels Classe S venuts ho van fer muntant l'excel·lent caixa manual de quatre relacions sincronitzades, sent opció la caixa automàtica disponible en totes les versions i de sèrie en el 300 SEL (encara que un any desps ja s'oferia amb canvi manual de 5 marxes) utilitzant únicament un simple fluid hidràulic i un convertidor de parell, era indubtablement un dels millors i més suaus canvis del mercat europeu.

Extraordinàriament confortable i segur, el nou sistema de suspensió juntament amb els frens de disc assistits en les quatre rodes, la direcció assistida i la ja esmentada caixa del canvi feia d'aquests vehicles uns rodadores excel·lents, la qual cosa es podria comprovar d'una única manera, circulant per vies àmplies i de bon ferm. De totes maneres, si se li exigia i se li portava al límit d'adherència, aquest se'ns descobria a un nivell superior als seus contemporanis de l'altre costat del toll.

Totes aquesta excel·lències tenien un preu, 3500 lliures de 1968 pel més "senzill" 250S, o el que era el mateix, l'equivalent a 4 VW Escarabat 1.500 cc, però un vehicle d'aquestes característiques amb la qualitat de fabricació i nivells de seguretat aconseguits, pertanyent a la marca de l'estel i el llorer, mereixien tal desemborsament, sempre que la butxaca ho permetés.
Vehicle monovolum de 5.37m de llargada, molt compacte, espaiós i extremadament còmode. Aquest es el model més luxós de la seva gama amb interior de pell color beige.
Citroen 11BL bodes Lleida Citroen 11BL bodes Lleida Citroen 11BL bodes Lleida Citroen 11BL bodes Lleida
Citroen 11BL bodes Lleida
Rolls Royce bodes Lleida
Ford thunderbird Ford thunderbird Ford thunderbird Ford thunderbird
El Ford Thunderbird és un automòbil de luxe de el segmento F fabricat en els Estats Units per la Ford Motor Company. El nom del FordThunderbird prové del folklore nadiu nord-americà de Arizona i Nou Mèxic. Explica la mitologia que el Thunderbird (Ocell del tro) governava en el cel i era l'ajudant diví de l'home. Les seves grans ales batents, invisibles per als mortals, originaven els vents i els trons, donant lloc a les tempestes del desert que proporcionaven als indígenes nord-americans l'aigua per seguir vivint en la sequedat en la qual els havia situat la destinació a Amèrica del Nord.

La idea era cridar al Thunderbird Fairlane, però es van considerar moltes altres opcions; per exemple, tot i que Lewis D. Crusoe es va inclinar pel nom alternatiu de Savile, va ser ell qui va convocar a un concurs entre els empleats de Ford Motor Company per suggerir un nom. El guanyador rebria un premi de USD $250. Alden"Gib" Giberson, un estilista natiu del sud-oest, va suggerir el nom de "Thunderbird".
Rolls Royce bodes Lleida
Ford thunderbird Ford thunderbirdFord thunderbirdFord thunderbird

El Packard Clipper és un automòbil que va ser construït per la Packard Motor Car Company (i per la posterior Studebaker-Packard Corporation) per als models de 1941 a 1942, de 1946 a 1947 i de 1953 a 1957. Per 1956 solament, Clipper es va classificar com un stand -una marca única. El Clipper es va presentar a l'abril de 1941 com una entrada de meitat d'any modelo. Estava disponible sol com un sedán de quatre portes. El nom de Clipper va ser reintroducido en 1953 per a l'alineació de menor preu del fabricador d'automòbils. En 1955, els models Clipper van ser vists com una dilució de la comercialització de Packard com una marca d'automòbils de luxe. Va ser nomenat per a un tipus de veler, anomenat podadora.


Per solament l'any modelo 1956, el Clipper es va convertir en una marca d'automòbil independent produïda per Studebaker-Packard Corporation. L'alineació de Clipper apuntava al camp de preus mitjans dels automòbils nord-americans que incloïen a DeSoto, Oldsmobile i Mercury. Després del tancament de la fàbrica de Packard a Detroit, Michigan, en 1956, la marca Clipper es va suspendre, encara que el nom de Clipper es va aplicar als Packards de 1957 que es van construir a la fàbrica de Studebaker en South Bend, Indiana.

Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso. Más información| Cerrar